Els veïns aturen la construcció d'un mur a l'espai Germanetes

Els veïns aturen la construcció d'un mur a l'espai Germanetes

Els veïns i les veïnes de l’Esquerra de l’Eixample han aconseguit aturar la construcció d’un mur que pretenia separar els espais en que es divideix el solar de Germanetes, un dels qual fa un any que està autogestionat pel col·lectiu Recreant Cruïlles.

Una excavadora i uns operaris de l’Ajuntament és la imatge que es van trobar els veïns el passat 19 de novembre. L’objectiu, segons els treballadors, era construir un mur que dividís la zona no ocupada de la resta. Aquesta decisió, segons Recreant Cruïlles, esquerda l’acord amb el que es va arribar amb el regidor de districte, Gerard Ardanuy, el 5 de novembre en assemblea oberta, en què es comprometia a comunicar qualsevol tipus d’intervenció als solars propers a Germanetes, tal i com explicàvem en aquest article a L’ACCENT.

Segons el col·lectiu, a la reunió amb diverses entitats veïnals Ardanuy es va comprometre a comunicar qualsevol acció a la zona, a escoltar el projecte dels veïns i les veïnes i a mantenir un diàleg fluït i transparent. Recreant Cruïlles creu que això s’està trencant.

Després de l’acció del veïnat, l’Ajuntament va citar al col·lectiu en una reunió el dia següent on els van anunciar que no tenien constància de l’inici de les obres. Davant d’aquesta situació, els veïns han demanat una nova reunió amb el consorci i han convocat a tot el districte a un acte participatiu el proper dissabte 13 de desembre. El mateix dia que es fa el Mercat de Pagès mensual del barri. Durant la jornada es faran diverses activitats, entre elles, un taller sobre “Quin barri volem?”, en que es parlarà del projecte veïnal per els 5.000m2 de l’espai Germanetes.