[bar group="860×106"]

En Cesk Freixas tocarà a l’Acústica malgrat els intents de silenciar-lo

El cantautor Cesk Freixas serà a l’escenari de l’Acústica, festival que comença avui a Figueres. Les formacions Ciudadanos i PP han demanat les darreres setmanes que no hi toqués perquè “milita en organitzacions independentistes radicals”. Es referien a la militància de Cesk a Endavant. Però tant el cantautor com el festival i el propi ajuntament de Figueres s’han negat a fer cas a les pressions espanyolistes i en Cesk actuarà com estava previst el dissabte 29 a la plaça de l’Ajuntament.

>> Article a L’ACCENT 160 de denúncia dels intents de criminalització que pateix Cesk Freixas i l’esquerra independentista: Contra la cacera de Bruixes

>> Comunicat d’en Cesk Freixas

Entre els arguments perquè Cesk Freixas no actués a Figueres, els partits espanyolistes hi afegien la seva participació en un acte sobre els 30 anys de lluita independentista, i el suport del jove músic a la llista Iniciativa Internacionalista a les darreres eleccions europees, així com el contingut de les seves lletres. El PP fins i tot ha arribat a amenaçar en denunciar el cantant a la fiscalia espanyola per no haver suspès la seva actuació.

Malgrat tot, els que el volien silenciar han aconseguit justament al contrari del que buscaven, ja que la xarxa d’Internet s’ha omplert de mostres de solidaritat amb el cantautor. Nombrosos llocs web i blogs han publicat articles expressant la seva solidaritat amb el músic català, i s’ha creat un grup de suport al Cesk a la xarxa social facebook.


[bar group="860×106"]