[bar group="860×106"]

En Jona nega la seva participació en els aldarulls durant el judici

judici jonaUnes 200 persones s’han concentrat aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per donar suport a Jonathan Ivorra “Jona”, el jove acusat de delictes de manifestació il·lícita, desordres públics i atemptat a l’autoritat pels fets succeïts en la manifestació contra l’especulació urbanística al Forat de la Vergonya, l’octubre de 2006.

En la seva declaració davant la jutgessa, Jonathan Ivorra admet haver participat en la manifestació, però ha negat haver participat dels enfrontaments que van tenir lloc al final de la mobilització.

 

El jove independentista també ha explicat que la manifestació havia estat convocada per associacions veïnals i pel col·lectiu en defensa del Forat de la Vergonya. També ha negat haver dut a la manifestació cap objecte contundent o haver ajudat els presumptes responsables dels aldarulls en el transcurs dels mateixos. El jove acusat ha denunciat l’existència de fitxers polítics contra membres de moviments socials, com el que s’hauria utilitzat per part del mossos per a detenir-lo.

A continuació han declarat els testimonis policíacs, un dels quals  ha admetès literalment que la seva versió és “esbiaixada”,  ja que no va  presents a la manifestació i només es basa en imatges de la televisió, un altre mosso ha afirmat que va apartar la mirada, i un més que no reconeixia ningú “perquè tots anaven encaputxats”. Les imatges  han estat qualificades per la jutgessa de forma categòrica com a “taques” on resulta impossible fer un reconeixement de ningú. 

Posteriorment, un agent policial a preguntes de la defensa dels encausats, ha dit que ja tenia fitxat Jonathan Ivorra per la seva militància independentista a l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, i que va decidir proposar la seva detenció un dia que feia una ronda pel voltant de casa seva, molt temps després de la manifestació. Després el fiscal ha canviat l’acusació, que inicialment i era de llançar un coet, per acabar sostenint que en Jona era qui aguantava un matalàs de parapet. Després de les diferents qüestions tècniques, l’advocat de la defensa ha demanat la nul·litat de les proves de vídeo i l’absolució de l’acusat.

Poc després de les quatre, el judici ha quedat vist per sentència. A la sortida, en Jona ha estat rebut amb aplaudiments pel nombrós grup de concentrats.

judici jona judici jona


[bar group="860×106"]