[bar group="860×106"]

En llibertat els militants del SEPC detinguts per una acció contra Bolonya

Acció contra Bolonya - Autor: Oriol ClaveraQuatre estudiants militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’han encadenat i dos més s’han despenjat de la seu d’Innovació, Recerca i Universitats el matí d’avui dijous 5 de febrer. Els Mossos d’Esquadra els han desallotjat i n’han detingut dos, mentre que els altres han estat identificats. A quarts de sis de la tarda han estat posats en llibertat amb càrrecs per danys i desobediència.

Durant aquest desallotjament un dels estudiants ha patit un tall a la ma per una radial dels Mossos d’Esquadra. A més, juntament amb un altre dels estudiants que participaven en l’acció, han estat traslladats a la Comissaria de les Corts, on s’ha convocat una concentració de suport. Segons ha informat l’advocat dels detinguts se’ls imputa amb càrrecs de danys i desobediència.

El portaveu del SEPC, Arnau Mallol, ha explicat a l’ACCENT que l’acció s’ha dut a terme per denunciar les 22 sancions públiques i les 6 expulsions a estudiants de la Universitat Autònoma i “la inoperància de la Conselleria d’Educació per a resoldre el conflicte a les universitats”. Una solució que segons el mateix portaveu “passa per la moratòria de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) i un debat de fons amb tots els membres de la comunitat universitària”.

El SEPC també ha aprofitat per denunciar que la Taula Nacional per la Universitat Pública, proposada per la Comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, no és més que “un mecanisme insuficient i inadequat per plantejar solucions al procés en què ens trobem ara mateix, ja que no preveu acollir les reivindicacions estudiantils. Principalment la moratòria dels plans d’estudi adaptats a l’EEES”.


[bar group="860×106"]