[bar group="860×106"]

En marxa La Gira 2009

Escola Valenciana programa trenta concerts en quatre mesos per a la promoció de la música en valencià.

>> La Gira pretén difondre propostes de normalització lingüística i fomentar la participació del jovent en temes claus de la societat

La quarta edició de La Gira, el Festival Itinerant de Música en Valencià, ja ha donat el tret d’eixida. Va ser el passat dimarts 17 de març, en plenes festes falleres, quan Escola Valenciana va encetar una primavera de música en valencià amb el concert ofert a Burjassot (l’Horta) per Aspencat, Orxata Sound System i La Gossa Sorda. Centenars de persones van gaudir de l’espectacle musical i van ser testimonis de la presentació de Reviscola, l’entitat juvenil d’Escola Valenciana que naix amb l’objectiu de difondre les propostes de normalització lingüística i de fomentar la participació activa del jovent en temes claus de la societat valenciana.

La Gira 2009 destaca pels seus números: trenta concerts en qüestió de tres mesos i quaranta grups de tots els estils que hi participaran. Cada any, l’entitat lingüística supera les xifres i enguany no és per menys. Al darrere de l’organització de cada concert, hi ha les ombres invisibles d’un munt de gent que cada cap de setmana fa possible acostar els grups de casa nostra a totes les comarques del nostre país. L’ACCENT és, un any més, mitjà col·laborador junt amb altres capçaleres dels Països Catalans.

Arreu de la geografia
Els itineraris 2009 són: Burjassot, La Pobla de Farnals, Castelló, Llutxent, Barcelona, Calp, Alcàsser, València, Polop de La Marina, L’Alcora, Cocentaina, Daimús, Teulada, Sa Pobla, Picassent, Gaianes, Alacant, Les Borges Blanques i Benlloch.

Una de les novetats és el circuit de música en valencià als centres educatius, que formarà part del Circuit So de Sons organitzat pel Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià Ovidi Montllor. Es tracta de vuit concerts a centres de Torrent, Ontinyent, Ondara, Sant Mateu, Sant Vicent, La Pobla de Farnals, Cocentaina i Catarroja.

El grups presents a la Gira 2009 són: Al Tall, Malagäna SKA, Aspencat, Sva-Ters, Rapsodes, The Skafeinats, Pellikana, Kave Kanem, 121 dB, Orxata Sound System, Skalissai, Desgavell, Skapolits, Enderrocks, Mugroman, Pau Alabajos, INsemiNACIÓ, Gatxull, Ambaparà, Oprimits, Arthur Caravan, Eina, Assekes, At Versaris, Aluminosis, Jezie, El Nota, Escac al Rei i Batà(a falta de confirmar els grups de la cloenda).
No cal oblidar que Escola Valenciana celebra a la primavera, des de fa 24 anys, les Trobades d’Escoles en Valencià, l’esdeveniment educatiu i social més nombrós existent a dia d’avui al País Valencià. La Gira, des de fa quatre anys, completa la programació d’aquestes trobades i posa banda sonora a l’educació pública i de qualitat.

MÉS INFO:
WWW.ESCOLAVALENCIANA.COM


[bar group="860×106"]