[bar group="860×106"]

Es crea l’assemblea d’aturats de Barcelona

L’assemblea es va constituir en una primera reunió a les cotxeres de Sants de Barcelona el  dimecres 1 d’abril.

Segons han afirmat, l’assemblea d’aturats serveix per “treure el problema de l’àmbit privat i fer-lo col·lectiu, alhora que el fem visible a la resta de la societat”.  Afirmen que tot i que la primera assemblea va consistir sobretot en una primera presa de contacte, ja estan preparant algunes accions. Així, el dia 20 d’abril faran una concentració a la plaça Sant Jaume, amb la intenció de repetir-la cada dilluns.

La cinquantena de persones que assistiren a l’assembla debateren la situació econòmica actual de crisi, les reivindicacions prioritàries i possibles accions per a donar-se a conèixer i estendre l’experiència a més gent. Hi van assistir aturats i aturades de Barcelona, però també d’alters localitats com L’Hospitalet, Vilanova i la Geltrú , Olesa o Badalona.

En la convocatòria de l’assemblea, que es va fer amb el suport de la campanya Que la crisi la paguin els rics!, es cridava a aturats i aturades a organitzar-se i “no perdre el temps esperant passivament que els governs prenguin mesures efectives contra l’atur”. Algunes de les seves reivindicacions són la creació de llocs de treball, prestació per atur indefinida fins a la recol·locació efectiva, serveis bàsics gratuïts per a aturats, o impedir els desnonaments de les famílies hipotecades.

Han convocat la propera assemblea el 14 d’abril a les mateixes cotxeres de Sants, oberta a tothom que hi vulgui assistir.


[bar group="860×106"]