Es desconvoca la vaga de TMB però segueixen les protestes davant el Mobile Congress

Es desconvoca la vaga de TMB però segueixen les protestes davant el Mobile Congress

mwc 27 febrer

La desconvocatòria a última hora de la vaga dels treballadors de TMB no ha aturat les protestes durant el ‘Mobile World Congress’ que se celebra aquesta setmana a Barcelona.

Treballadors de Hewlett-Packard de 9 a 13h i de Telefònica i subcontractes, de 14 a 16h, amb suport de nombroses persones solidàries, es concentren aquest dilluns 27 de febrer davant l’entrada de l’esdeveniment a la fira, segons ha informat la CGT d’informàtica. A la tarda es manté la protesta unitària d’usuàries del transport públic, a les 19h a la plaça d’Espanya de Barcelona.

Vaga de metro i autobús desconvocada.

La vaga de metro i autobús que havien convocat els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona va ser finalment desvonvocada aquest cap de setmana. Els treballadors de Metro, seguint les consignes de les direccions sindicals, acceptaren la proposta de l’empresa i el dissabte 25 de febrer, en una tensa assemblea, desconvocaren unilateralment la vaga que havien acordat tots els treballadors en una assemblea conjunta, dels 1700 assistents a l’assemblea de Metro, 572 treballadors s’oposaren a la desconvocatòria.

El diumenge, en una altra votació a mà alçada a la cotxera El Triangle del barri de La Verneda de Barcelona els treballadors d’autobusos decidiren desconvocar la vaga d’autobusos. La plantilla de busos, però, manté l’oposició a la proposta de la direcció de l’empresa que preveu allargar el període per recuperar els endarreriments. L’assemblea visqué moments de tensió quan els treballadors de bus van retreure l’actitud dels dirigents sindicals de Metro, així com per la presència dels directius de TMB a la cotxera durant l’assemblea, en clara actitud de coacció, segons informa el comitè de conveni.