Es presenta a Barcelona la candidatura Iniciativa Internacionalista a les eleccions europees

presentació II a BarcelonaL’antic convent de St. Agustí va ser el lloc triat per la candidatura Iniciativa Internacionalista- La Solidaritat Entre els Pobles per donar-se a conèixer a Barcelona. L’acte es va fer el passat divendres 8 de maig, i comptà amb l’assistència d’unes 200 persones, fruit de la gran expectativa que ha despertat la proposta, que ja ha donat a conèixer els candidats i ha fet una crida a la participació en la campanya de difusió de la candidatura.

Un membre del grup de suport va presentar el candidats de la llista, encapçalada pel dramaturg i intel·lectual Alfonso Sastre, conegut pel seu compromís d’esquerres, solidari amb el poble basc i contra la tortura; l’activista internacionalista castellana Doris Benegas, número dos; i Josep Garganté, número tres de la llista, i primer candidat català. Aquests dos darrers van ser presents a l’acte.

Doris Benegas va ressaltar la filosofia de la candidatura, incidint en la solidaritat internacionalista i la reivindicació del dret a l’autodeterminació dels pobles. Igualment, va remarcar l’aportació històrica dels Països Catalans en la defensa de les llibertats dels pobles, recordant l’exemple de la lluita contra el feixisme ara fa 70 anys contra l’aixecament franquista. També constatà la necessitat d’un projecte fet des del respecte de les identitats nacionals, culturals i lingüístiques dels pobles sota dominació de l’estat espanyol i als seus propis processos i ritmes de lluita.

presentació ii barcelonaEn Josep Garganté, sindicalista i membre del comitè d’empresa de TMB, va fer una intervenció que destacà que cada vot d’ Iniciativa Internacionalista seria “una bufetada per els rics i per els miserables”. Entre els rics cità la banca, els capitalistes, els poderosos i tots aquells responsables de l’explotació i de la crisi econòmica que afecta als i les treballadores; i entre els miserables, els periodistes i polítics al servei del poder, els sindicats grocs, els jutges que apliquen unes lleis fetes a mida per anar contra la classe treballadora i contra les persones que resisteixen en múltiples lluites contra el capitalisme i contra l’estat, com el pla de Bolonya, la precarietat laboral i els EROs, la lluita antimonàrquica o de les nacions sense estat pels seus drets, com els Països Catalans. La seva intervenció fou fortament ovacionada pel públic assistent.

En la presentació es van criticar les intencions d’il·legalitzar la candidatura expressades per representants del PP i PSOE, i la intoxicació que comença aparèixer en alguns mitjans de comunicació, senyals que, com van afirmar, denoten que aquesta manté una posició ferma i incòmode per al govern i l’stablishment espanyol, que intentaria impedir que aquesta opció amb possibilitats reals d’obtenir escó al Parlament Europeu, pugui concórrer lliurement als comicis del diumenge 7 de juny.

Iniciativa Internacionalista ha estat impulsada per diverses forces polítiques d’esquerra transformadora, moviments independentistes i sobiranistes dels pobles sota administració de l’estat, amb la voluntat de portar les seves reivindicacions al parlament europeu, així com denunciar la involució antidemocràtica de l’Estat Espanyol.

El proper divendres dia 15 la candidatura es presentarà a València, a les set de la tarda a la Societat Coral el Micalet, en un acte en què hi tornaran a ser presents els candidats Benegas i Garganté.