Es presenta Barcelona Decideix sense que la majoria d'entitats de la ciutat ni l'esquerra independentista en tingués notícia

Aquest dimecres al matí, en uana roda de premsa presidida pel diputat d’ERC Uriel Bertran, s’ha presentat Barcelona Decideix, una plataforma que té la voluntat de convocar una consulta per la independència a la ciutat el proper 25 d’abril. Ni les organitzacions de l’esquerra independentista de la ciutat, ni entitats catalanistes, ni els casals, ni les principals organitzacions socials o d’estudiants, inclosa la CUP ni cap dels altres partits i associacions que han donat suport a les consultes en altres municipis tenien coneixement de la creació de la plataforma ni de la convocatòria d’aquest matí.

L’opacitat i secret amb què s’ha creat aquesta plataforma queda palesa en la web de la plataforma, que explica que la roda de premsa arriba “després de dos mesos de contactes i reunions”. Però ni tan sols una desena d’entitats tenia constància de la convocatòria fins que ahir dimarts es va anunciar a través de diversos mitjans digitals, una estranya manera d’actuar si es té en compte la necessitat d’un ampli suport alhora d’emprendre el repte d’uan consulta amb èxit a la capital.

La CUP de Barcelona ha emès un comunicat on explica que “seguint l’acord pres a escala nacional, dóna suport a qualsevol procés de consulta sobre la independència, amb la voluntat que aquestes consultes siguin un primer pas cap a la consecució de l’alliberament dels Països Catalans”. Alerta, però, que “és necessari que iniciatives com la que aquest dimecres es presenta a la ciutat comptin amb la participació del teixit social de Barcelona”.