Es presenta la coalició CUP-Alternativa per Barcelona

cup alternativa bcnLa candidatura CUP-Alternativa per Barcelona és resultat de l’acord de la formació independentista Candidatura d’Unitat Popular de Barcelona amb la coalició anticapitalista Des de Baix, i es presenta a les eleccions municipals del 22 de maig “per combatre el model neoliberal de ciutat”.

La llista serà encapçalada per Xavier Monge i Joan Teran, de la CUP, i Jorge Sànchez, de DDB, i inclou com a independents l’exregidora d’Els Verds a l’Ajuntament de Barcelona, Roser Veciana, i el periodista David Fernández, a més de l’escriptor Julià de Jòdar, entre d’altres. S’ha presentat als mitjans aquest dimarts, a la rambla del Raval de Barcelona, davant l’Hotel Barcelo Raval, que han volgut denunciar com un “símbol de l’especulació” a la ciutat.

Xavier Monge ha destacat que la candidatura CUP-Alternativa per Barcelona “pretén esdevenir una alternativa al model neoliberal que han compartit la pràctica totalitat de les forces amb representació al consistori al llarg de les últimes legislatures”. i ha afirmat que la candidatura independentista i d’esquerres “aposta per una Barcelona que doni respostes a les inquietuds de les veïnes i veïns”. Per la seva banda Jorge Sánchez, ha explicat la intenció de la candidatura d’esdevenir “un altaveu dels moviments socials i polítics que defensen una ciutat centrada en les persones i en l’exercici de la democràcia directa”. Isabel Vallet, número 4 de la llista, ha resumit els principals eixos del programa, com “la defensa d’una ciutat sostenible, dels serveis públics, l’accés a un habitatge digne, dels drets de la població immigrada o una defensa d’un espai públic que torni a ser recuperat pels barcelonins”, en oposició a l’ordenança del civisme.