Es presenta la primera Marxa Jove pel Territori a Mallorca

Es presenta la primera Marxa Jove pel Territori a Mallorca

Una trentena de joves de les diferents entitats van presentar el dijous 18 d’agost la Marxa Jove pel Territori en un acte a la plaça Major de Palma.

La marxa, que es farà el 27 d’agost entre les localitats de Sant joan i Montuïri, vol reivindicar la protecció del territori de Mallorca i la defensa dels seus valors paisatgístics, etnològics i culturals. en la presentació els convocats van afirmar que “El jovent diem sí a una Mallorca sostenible, enfront l’especulació i el no respecte al medi ambient.” Creuen que “hi ha d’haver un consens social definitiu que garanteixi que Mallorca sigui un lloc habitable. I les generacions més joves hi tenim molt a dir perquè ens hi jugam el nostre futur”.

Marcel Pich, en nom dels convocants indicà que “Volem deixar clar que és una caminada pel territori i per denunciar tota la qüestió de les carreteres. Hi ha un creixement desorbitat. Per arreglar una via, no se n’ha de triplicar l’espai”, afegí Pich. A més, la tria de la carretera de Sant Joan a Montuïri per on es farà la caminada també servirà per “passejar pel cor de Mallorca i sensibilitzar sobre la importància de protegir el territori”.

La iniciativa és impulsada per l’Assemblea de Joves del Molinar, el casal de Joves Tramuntana d’Esporles, el col·lectiu Albaïna de Sóller, l’esplai la Cadernera d’Esporles, Felanitx en Moviment, Joves de Mallorca per la Llengua, Joves del GOB, Joves Units per la Lluita Sahrauí, Montuïri Associació Cultural, Maulets, Pinyol Vermell de sa Pobla, Pla de Mallorca en Marxa, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Xítxeros amb Empenta de Manacor, entre altres.