[bar group="860×106"]

Escola Valenciana prepara una gran festa per al 9 d’octubre

festaxvalenciaAquest 2010 Escola Valenciana clou l’any de celebració dels 25 anys de la seua existència (vegeu el núm. 179 de L’ACCENT), i és per això que aquest dissabte 9 d’octubre l’entitat ha organitzat dos dels actes que m’és l’han caracteritzat durant aquests anys: una Trobada d’Escoles en Valencià de tot el País Valencià i un concert gratuït d’Obrint Pas. Davant les previsions de pluja, Escola Valenciana a decidit realitzar tots els actes a la Fira de Mostres., començaran a les 10h. (fins a les 15h) i finalitzaran amb el concert, que començarà a les 21:30h. Durant tot el matí hi haurà tallers infantils (activitat característica de les Trobades), fira d’entitats i actuacions musicals. Entre d’altres, actuaran la Coral el Micalet, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, i Paco Muñoz amb una coral de 250 alumnes de Torrent.


En aquesta ocasió, a més, l’artista valencià Manuel Boix ha col·laborat amb la realització de l’escultura “La clau que obri tots els panys”, un monument de 3 metres d’alçada on, durant tot el matí del dissabte, l’alumnat de cada escola i institut de totes les comarques valencianes dipositarà en la base de vidre de l’escultura el seu “Llibre de les claus”. Segons Escola Valenciana, “cada Llibre conté materials que en aquest moment està treballant l’alumnat de cada centre, uns materials en forma d’escrits, dibuixos, fotografies, etc., on es treballa el valor del valencià, relacionat amb altres valors bàsics com són la sostenibilitat, la pau o la interculturalitat.”

Aquesta escultura de bronze i vidre al·ludeix al llibre de l’il·lustre poeta Vicent Andrés Estellés, i juga amb el significat de la clau, fent referència al lema de les Trobades 2010 i “al llibre-cervell com a contenidor de les claus valors que es fomenten i s’aprenen als centres d’ensenyament en valencià”, segons l’entitat valenciana. El destí final de l’escultura, una vegada finalitzats els actes del 9 d’octubre, serà la nova Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat d’Alacant.


[bar group="860×106"]