[bar group="860×106"]

Estudiants de la Universitat de Lleida ocupen la seu del Banc Santander

>> Les mobilitzacions contra la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior no cessen als Països Catalans

Una vintena d’estudiants van ocupar ahir dimecres dia 6 la seu del Banc Santander que hi ha al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. El grup ha mantingut l’ocupació dins del local reivindicant les seves demandes fins que a les 15h es van tancar les seves portes al públic de la seu i aleshores van donar l’acció per acabada.

Els objectius dels estudiants, segons la nota de premsa dels mateixos, eren la retirada de la sucursal bancària, la bona i diferent gestió del diner públic, la congelació immediata del procés de Bolonya i un referèndum convocat pel Rectorat on es plantegés l’aplicació de l’EEES.

Segons ells, empreses i bancs com Ros Roca o el Banc Santander cada vegada tenen més pes i poder dintre de la Universitat de Lleida, i fins i tot obtenen alts beneficis gràcies a aquesta.

Els estudiants, que des del primer moment estaven convençuts en la seva postura de reivindicar i denunciar la mercantilització de totes les universitats, van denunciar que havien estat víctimes, al llarg del dia, de l’intimidació dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, que van requisar els D.N.I dels estudiants i una pancarta que portaven.

Els universitaris també van rebre amenaces per part del Rectorat. Segons els estudiants, el mateix Rector els havia trucat a mig matí i els havia avisat que ell no convocaria cap referèndum, i que si no marxaven, estarien cometent un delicte i podrien anar a la presó.


[bar group="860×106"]