[bar group="860×106"]

Estudiants tancades a l’IES Escola Industrial alerten que Educació amenaça d’enviar els Mossos

El Moviment d’Assemblees d’Estudiants de Secundària (MAES) de Sabadell ha fet públic que la Conselleria d’Educació ha amenaçat l’Equip Directiu del centre amb expedients si seguia tolerant la protesta i que a partir de les 10 de la nit podria haver un desallotjament per part dels Mossos d’Esquadra. Després que els fessin fora de la biblioteca i les diferents aules on estaven realitzant les activitats previstes, els estudiants s’han concentrat al pati de l’institut. El MAES i diversos col.lectius de la ciutat han convocat una concentració per les 10 de la nit davant el centre.

Enguany, després de les ocupacions de diverses facultats d’arreu dels Països Catalans, les estudiants de secundària han decidit fer un pas endavant i coordinar-se a través de l’AES (Assemblees d’Estudiants de Secundària). Des d’aleshores, han tallat la Diagonal, ocupat simbòlicament alguns instituts i han participat de les mobilitzacions de les estudiants universitàries, a més de realitzar diferents trobades. Aquest dimecres dia 29 han convocat una vaga arreu dels Països Catalans i una manifestació a les 12h a Pl. Universitat de Barcelona sota el lema “Els instituts contra la mercantilització i per la pública”.

En aquest context de mobilització creixent, el MAES va decidir ocupar durant tres dies l’IES Escola Industrial de Sabadell per tal de fer debats i xerrades sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior. Fins aquest matí, segons fonts del MAES, la Direcció, amb un comunicat signat pel director del centre, havia informat que no s’oposaria a la mobilització. Al migdia, però, la Conselleria d’Educació ha trucat al centre per tal de prohibir la tancada. Així mateix, s’ha informat als alumnes que a partir de les 10 de la nit els Mossos d’Esquadra podrien anar a desallotjar-los.


[bar group="860×106"]