[bar group="860×106"]

Eudald Calvo ja és en llibertat però amb càrrecs

La jutgessa manté els càrrecs que li imputava >> El seu germà ha sortit en llibertat aquesta matinada >> Calvo ha estat despertat a comissaria amb crits de “Arriba España” i la música del “Cara al sol”

>>Vídeo de la sortida en llibertat d’Eudald Calvo i declaracions del seu advocat

Aquest dimecres 25 al matí, el militant de Maulets Eudald Calvo ha sortit en llibertat després de declarar davant la jutgessa. Se li continua imputant un delicte d’associació il·lícita, danys i desordres públics en base a les mobilitzacions del curs passat contra el procés de Bolonya.De matinada fou posat en llibertat el seu germà petit, detingut ahir a la tarda pels Mossos d’Esquadra durant la càrrega policial. Malgrat l’evidència d’un vídeo on es veu com els Mossos carreguen contra els manifestants sense provocació prèvia, també l’han acusat d’un delicte d’agressió a l’autoritat. Durant la mateixa càrrega el pare dels germans Calvo fou agredit amb duresa per diversos antiavalots, juntament amb una desena més d’independentistes.

Pel que fa a la investigació sobre l’associació il·lícita, aquesta serà continuada pels jutjats de Cerdanyola i no es descarten, a tenor del que apareix a les diligències, que es practiquin noves detencions i citacions. Tot apunta, doncs, a una redada contra el moviment estudiantil independentista i a l’assaig de noves fórmules repressives com la imputació de delictes d’associació il·lícita als impulsors de campanyes socials i polítiques.

Pel que fa a la seva estada a comissaria, Eudald Calvo ha denunciat que aquest matí a les 6 -moment en que hi ha hagut el canvi de guàrdia als calabossos- ha estat despertat per un mosso al crit reiterat de “Arriba España!”. Aquest mateix mosso no ha deixat de provocar-lo durant més d’una hora, fent sonar reiterades vegades el “Cara al sol” amb el seu telèfon mòbil. Calvo ha denunciat els fets a la caporal de la comissaria, la qual ha defugit la situació simplement evitant que aquest mosso acompanyés Eudald en el cotxe que l’ha traslladat als jutjats, però en cap moment ha admès l’obertura d’una investigació davant una actitud clarament delictiva com la mostrada per aquest agent autonòmic.


[bar group="860×106"]