Èxit de la XIX Escola d'Estiu dedicada a Ausiàs March a la Safor

Èxit de la XIX Escola d'Estiu dedicada a Ausiàs March a la Safor

La sessió número dènou de l’Escola d’Estiu ha tancat aquest cap de setmana amb gran èxit. L’ha organitzat a Tavernes de la Valldigna l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanch -col·lectiu integrant de la Federació Escola Valenciana.

L’Escola d’Estiu d’enguany ha estat dedicada a “la figura d’Ausiàs March, amb la commemoració del 550 aniversari de la seua mort” i també a “l’anàlisi econòmica i social de la societat valenciana i global”. Dins açò caldria remarcar la projecció del documental Ausiàs March, la conferència Identitat nacional i globalització: el cas valencià, a càrrec de Manuel Lanusse Alcover i Joan-Alfred Martínez i Seguí i la conferència del darrer dia: Reptes de l’economia mediterrània davant l’economia global, a càrrec d’Arcadi Oliveres, de la UAB.

Han estat tres dies d’esdeveniments ben diversos: conferències, seminaris, recitals de poesia d’Ausiàs March, passejos per mostrar el llegat cultural del poble… i per tancar el dia: concerts (Cançons d’una vida, interpretades per Enric Esteve, Aspencat i Bajoqueta Rock). Segons ACV Tirant lo Blanch, hi ha participat 200 persones; per a facilitar l’assistència fins i tot s’habilità un servei de guarderia pels menuts. ACV Tirant lo Blanc ja ha anunciat que l’any vinent faran l’Escola Valenciana número vint i seguiran “oferint a la societat valenciana debat, informació, formació, idees i propostes per a encarar el futur”.