[bar group="860×106"]

Èxit rotund de l’esquerra revolucionària de les Terres de l’Ebre

hpim2139
L’esquerra anticapitalista de Terres de l’Ebre aconsegueix una gran mobilització a Tortosa i deixa en evidència als sindicats institucionals, UGT, CCOO i USOC.

 

L’acte oficial

Les empreses sindicals CCOO, UGT i USOC ja havien demostrat el seu poc interès per aquesta diada de vaga durant els dies previs. A més, per evitar possibles convocatòries al marge de la seua, fins el darrer moment no van fer públic el lloc i el tipus d’acte. Sorprenentment les empreses sindicals UGT, CCOO i USOC convoquen una concentració a les 12.00h a la plaça del Mercat de Tortosa. L’acte que només durà 25 minuts consistí en la lectura d’un manifest, la foto de rigor i finalment, declaracions per a la premsa local i comarcal.

 

Manifestació

L’esquerra revolucionària de les Terres de l’Ebre (Maulets, COS, Casal Popular Panxampla i PCPC) juntament amb l’IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) tot seguit llegí un manifest unitari i es disposà a iniciar una marxa pels carrers tortosins. Davant la perplexitat d’alguns membres de CCOO, UGT i USO més de la meitat de la gent concentrada (al voltant de 300 persones) seguí la manifestació. Aquesta amb una actitud  combativa i constantment cridant lemes contra els culpables

de la crisi i la situació laboral recorregué part de l’avinguda de Catalunya i els carrers del centre antic de Tortosa. Tanmateix, a llarg de tot el matí, es repartí el manifest unitari de l’EI i unes fotocòpies de bitllets de 500 euros amb les cares de Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez (CCOO i UGT) que la gent acollia amb bon humor, fins i tot, hi havia qui demanava més bitllets per a regalar a coneguts seus d’aquestos sindicats.


[bar group="860×106"]