[bar group="860×106"]

Falles Populars

sarria[L’ACCENT 149]

Amb l’arribada de la primavera la ciutat de València es torna a omplir d’aquell ambient tan especial que generen els monuments de cartró, els esclats dels petards i l’escalf del foc: les Falles, una expressió de cultura popular, ben viva i arrelada, que s’apropiaren els sectors més reaccionaris del país després dels difícils anys de l’anomenada “Batalla de València”. La lluita, però, mai no ha cessat i, malgrat que sempre hem tingut les de perdre, molts de nosaltres ens hem enfrontat des de fa molts anys a aquesta situació intentant bastir alternatives als models conservadors per tal de recuperar els espais de la ciutat que ens pertoquen.

Totes aquestes sinergies confluïren ara fa 6 anys ens les anomenades Falles Populars i Combatives, una coordinadora de col·lectius i entitats, de casals i ateneus, que des de feia anys promovien actes alternatius entorn a la festa. Un treball que ha fet possible que durant sis edicions aquest intent de construir un model alternatiu a les Falles s’haja assentat com un referent a la ciutat amb l’organització d’activitats de tot tipus durant els dies de la festa.

Doncs bé, enguany les Falles Populars i Combatives tornaran a prendre els carrers de la ciutat . Amb molts problemes i entrebancs, com sempre, perquè vivim en una ciutat en què el despotisme i l’autoritarisme de l’Ajuntament supera tots els límits que ens puguem imaginar. Però continuaran vives. Perquè aquest és l’esperit de la València resistent que representen. I durant tota una setmana ompliran de concerts, festes, conta-contes per als més menuts, xocolatades, concursos de paelles, tallers de jocs tradicionals, cercaviles per diferents barris o exposicions i xerrades els carrers del barri del Carme i Benimaclet així com els espais dels centres socials Terra, Ca Revolta o l’Ateneu Popular.

Una festa, doncs, que mereix la vostra visita si el que voleu és viure uns dies de foc i màgia i unes nits de germanor i combat que, de ben segur, mai més podreu oblidar.

Visca la València que resisteix! Visca les Falles Populars!

MÉS INFO:
WWW.FALLESPOPULARS.ORG


[bar group="860×106"]