Feina municipal a Girona

El passat dijous 22 de setembre, en una reunió de portaveus a l’Ajuntament de Girona es va fixar la data del Fòrum de els obres del TAV, que serà el proper 14 d’octubre. Aquesta data és molt important i ha de servir per fixar una estratègia comuna i ciutadana gironina perp plantar cara a ADIF.

Pel que sembla, la visita que hi havia pendent amb el ministre de Foment, José Blanco, no es produirà. Ho trobo indignant i molt perillós. Amb l’enrenou de les eleccions pel mig ens trobarem que ningú vindrà a donar explicacions fins ves a saber quan. I mentrestant els veïns i el conjunt de ciutadans i ciutadanes de Girona, vinga aguantar l’enrenou de les obres! Precisament, l’altre dia un conegut articulista, escriptor i tertulià, l’Antoni Puigverd, es queixava que aquestes obres han estat un desastre i que la decisió d’encabir una estació d’aquestes característiques al centre de la ciutat ha estat un error, i que cal esmenar-lo.

Reivindico un cop més el famós programa de TV (transparència informativa) que s’havia d’exigir a ADIF, i que s’ha perdut pel camí; i espero que l’espai del Fòrum serveixi per rearmar-nos d’arguments i de força per plantar cara a ADIF, aquest poder fàctic que té la ciutat potes enlaire.

A la Junta de Portaveus també es va fer esment a la iniciativa dels plens itinerants, que properament s’anunciarà quan i de quina manera es farà… Aquesta mesura serà molt important per Girona, perquè marcarà un abans i un després en termes de participació. La política és una eina per resoldre problemes: cal que s’apropi a la ciutadania perquè se la faci seva, buscant fórmules imaginatives i originals. I és ben clar que aquesta ho és.