[bar group="860×106"]

Felip Puig continua la seva croada contra els moviments dissidents

Vol crear una unitat permanent per a acusar judicialment activistes polítics //  La retallada en policia és només d’un 3,15%, mentre que en el capítol social és d’un 7,18%.

puigEl conseller d’interior del Principat Felip Puig ha tornat per enèsima vegada a esgrimir el fantasma dels grups organitzats antisistema. Concretament, ha anunciat la creació d’una unitat permanent dels Mossos d’Esquadra destinada a recollir proves per a poder acusar posteriorment davant d’un jutge els suposats integrants d’aquests suposats grups. Així ho va anunciar el passat 22 de juny en una compareixença parlamentària. També va recórrer altra vegada a l’amenaça d’aplicar més duresa encara en l’acció repressiva. Si bé aquesta vegada no va parlar “d’anar fins al final del Codi Penal i una mica més enllà”, sí que va mostrar la seva voluntat de “desoxidar mecanismes previstos al Codi Penal i que actualment no s’apliquen”.

 

D’altra banda, aquella mateixa setmana també es va fer públic el projecte de pressupostos del departament d’interior. Aquest preveu una reducció de només un 3,15% pel que fa a la Direcció General de Policia respecte l’any passat. Aquesta reducció encara és proporcionalment menor si es té en compte que el pressupost del 2010 preveia acabar la construcció de fins a quatre comissaries, i el d’enguany només en preveu una. En un context de profunda crisi social, les xifres dels pressupostos mostren la preocupació de l’administració autonòmica per la conflictivitat que poden generar les dràstiques retallades projectades. Així, mentre en policia s’incorporen 600 nous agents i es retalla només un 3,15%, en el capítol social -ensenyament, sanitat i benestar social- la retallada és d’un 7,18%.


[bar group="860×106"]