[bar group="860×106"]

Font de Mora proposa suprimir l’escola en valencià

fontdemoraAhir dimarts, el conseller valencià d’ensenyament, Alejandro Font de Mora, va revelar que la conselleria preveu suprimir l’estructura de línies d’ensenyament diferenciades per idioma de cara al curs 2012-2013. Aquest anunci suposaria l’eliminació de les línies en valencià, que durant 25 anys han estat un dels puntals que ha permès la supervivència de la llengua.

El model proposat per Font de Mora es basaria en una única línia d’ensenyament trilingüe valencià-castellà-anglès, en una proporció del 33%. Cal recordar que l’actual model de línia en castellà (PIP), on el valencià s’implementa progressivament fins a quasi la meitat de les assignatures, no garanteix l’aprenentatge del valencià. De fet, segons diversos estudis, la majoria d’alumnes d’aquesta línia són incapaços de mantenir una conversa fluïda en valencià en finalitzar els estudis. La proposta de Font de Mora significa reduïr per a tots els alumnes encara més l’actual presència del valencià a la línia PIP.

Aquesta nova proposta significa la desaparició de l’escola en valencià i ja ha aixecat una onada de protestes en la societat valenciana. Escola Valenciana ha convocat per al proper 9 de juny concentracions arreu del país per a rebutjar l’enèssim intent del PP d’aniquilar la llengua pròpia.

Més informació: Les claus de l’ensenyament en valencià


[bar group="860×106"]