[bar group="860×106"]

Fracàs estrepitós dels partidaris del TIL

La plataforma No Vaig de Vaga, integrada per sectors ultres de Mallorca amb l’objectiu de defensar l’aplicació del TIL a les escoles, va punxar estrepitosament en la convocatòria de concentració d’ahir a la Plaça Major de Palma.

Només 100 persones van secundar una mobilització que volia donar suport a un decret cada cop més tocat de mort després de les sentències judicials adverses i la dimissió de la consellera d’Educació, Joan Maria Camps. Els proTIL, organitzats bàsicament al voltant del gonellisme i els sectors ultres del PP, han punxat una vegada rere una altra en el seu intent de mobilitzar-se al carrer. La seva baixíssima capacitat de convocatòria contrasta amb l’alt grau de mobilització dels detractors del decret. Així, el moviment popular de docents va protagonitzar la major manifestació de la història de Mallorca el 29 de setembre de 2013, en què va aplegar més de cent mil persones als carrers de Palma.

D’altra banda, aquest passat dissabte, l’Assemblea de Docents de les Illes feia públic un comunicat on explicava que ja són més d’un centenar els centres educatius que, arran de la sentència del TSJIB, han modificat els seus projectes lingüístics per eliminar-ne la imposició del TIL que, a través de les amenaces, va imposar el govern balear ara fa just un any. L’Assemblea de Docents també explica que aquest és un procés imparable, ja que són moltes més les escoles que estan posant en marxa tots els mecanismes de deliberació per tal que els seus claustres i consells escolars acabin també esborrant tot rastre del TIL dels seus projectes lingüístics.


[bar group="860×106"]