[bar group="860×106"]

Girona se suma a la llista de municipis amb consulta per la independènciaL’Ajuntament de Girona ha aprovat, avui, la moció per donar suport a una consulta popular per la independència.

La consulta, que encara no té data fixe, es portarà a terme des de la comissió cívica Girona Decideix. Aquesta es va crear el setembre passat des de les entitats Ateneu d’Acció Cultural (ADAC), Òmnium Cultural i Casal Independentista El Forn, amb l’objectiu d’efectuar una votació per la independència de la nació catalana a Girona, i havent comprovat la bona resposta ciutadana en la consulta d’Arenys de Munt, el 13 de setembre passat.

 


Al ple municipal d’avui, ERC ha presentat la moció elaborada per la comissió cívica, i aquesta s’ha aprovat amb tretze vots a favor (Ciu, ERC i ICV), i dotze per part del PSC i el PP en contra. La CUP de Girona, malgrat no tenir representació municipal, també ha estat impulsant consultes populars des del mes de setembre, i en aquest cas, ha donat ple suport a la moció presentada al ple municipal.

Per falta de temps, la consulta per la independència no es podrà realitzar el 13 de desembre, així com ho faran més d’un centenar de municipis del Principat de Catalunya. Tot i això, els organitzadors estan valorant fer-la el 25 d’abril del 2010, si no pot ser abans.

D’altra banda, la comissió cívica Girona Decideix ha animat a que les entitats i els grups polítics de Girona es sumin a la campanya de suport i col·laborin amb la comissió per començar a preparar-ho tot.


[bar group="860×106"]