[bar group="860×106"]

Gràcia no cedeix: tercera nit de resistència

Per tercer dia Gràcia va tornar a viure un vespre i nit de resistència. No només no s’ha atemorit per la constant repressió de centenars de mossos d’esquadra que ocupen cada dia el barri, sinó que les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat cada vegada apleguen més manifestants, i més veïns i veïnes se sumen a les protestes contra l’actuació dels mossos d’esquadra. Després de 2 dies de mobilitzacions, el dimecres 25 de maig, es van manifestar més de 2000 persones, el major nombre des que el desallotjament de l’espai alliberat va iniciar el conflicte,  disposades a recuperar l’espai.

Prop de les nou del vespre una multitud s’havia concentrat a la plaça Revolució, mentre els mossos havien ampliat el perímetre al voltant del banc per impedir que fos recuperat. Columnes de centenars de persones havien vingut des d’altres barris, on s’havien convocat mobilitzacions, és el cas de Nou Barris, Vallcarca, Guinardó, Poble Sec, el Clot o Sants.

Davant l’ocupació policial els convocants van suspendre l’intent d’envoltar el banc, moment en que començà una manifestació espontània. Els manifestants van poder obrir alguns dels cordons policials i acostar-se al Banc Expropiat, i altra vegada els policies autonòmics van carregar amb violència. En aquesta ocasió ferint altre cop desenes de persones, inclosos veïns i veïnes que no participaven en les mobilitzacions i fins a 5 periodistes. És el cas del periodista Jesús Rodríguez, al qual van agredir després d’haver-se identificat, trencant-li una mà. Els mitjans l’endemà seguirien oferint les falses informacions del mossos i el SEM que neguen les ja dotzenes de ferits per la policia, molts d’ells atesos en centres de salut i hospitals.

L’actuació dels mossos fou resposta altra vegada amb la resistència de grups de manifestants que plantaren cara a la seva violència amb més barricades. També foren atacats diversos bancs, alguns d’ells cremats, tant a Gràcia com en accions en altres districtes com Nou Barris. Al llarg de la nit es van tornar a sentir els repics de cassoles i els crits de molts veïns recriminant l’actuació policial aquests dies al barri barceloní.

 

 

+ INFORMACIÓ:

 

 

 

 


[bar group="860×106"]