[bar group="860×106"]

Gran manifestació al País Basc en suport als presoners polítics

eh 1Desenes de milers de persones han participat aquest dissabte 8 de gener en la manifestació convocada en defensa de la repatriació i els drets dels presoners polítics bascos a Bilbao.

Els familiars dels presos bascos han encapçalat la multitudinària marxa, que ha esdevingut una demostració de força del moviment independentista basc en suport de les més de 700 persones empresonades per motius polítics a les presons espanyoles i franceses.

La marxa era convocada per nombroses personalitats, i comptava amb el suport de l’organització de familiars de presos Etxerat, amb el suport de l’esquerra abertzale, Aralar, EA, Alternatiba, ELA, LAB i molts altres organismes, sindicats i partits. La manifestació ha estat la més multitudinaria dels últims temps.

eh 1La gran manifestació, on s’han cridat de forma unànime consignes com “sense Amnistia, no hi ha pau”, “presos bascos a casa”, “presos bascos al carrer”, o “els refugiats han de tornar a viure al país basc”,  ha recordat que el procés de solució política del conflicte que enfronta l’Estat espanyol amb el poble basc, conseqüència de la negació dels seus drets democràtics, no podrà ser complet sense tenir en compte els drets dels centenars de presos, els milers d’exiliats, així com les desenes de milers de víctimes de la violència i repressió de l’estat espanyol, i que hi ha una gran massa social que es mobilitza i es mobilitzarà pels seus drets.

 


[bar group="860×106"]