Grups feixistes han actuat avui amb impunitat als carrers de Barcelona i València

Aquest matí, València i Barcelona han estat escenari d’actuacions de grup d’extrema dreta que revelen la impunitat amb la qual actuen i la inhibició o connivència del poder.

A la capital del País Valencià, durant la processó cívica oficial que es celebra cada any pel 9 d’octubre, s’hi han manifestat amb tota impunitat diversos grups feixistes. L’exhibició de simbologia obertament feixista -la qual està prohibida en bona part dels països europeus- ha esdevingut en un acte oficial encapçalat per la corporació municipal en ple. Entre els grups que han fet ostentació de simbologia feixista no han aplegat en conjunt ni 100 persones, però han pogut participar de la processó amparats en tot moment per la policia. El més cridaner ha estat un nou grup, Valencia NR, que ja va actuar el passat juliol a la Ciutat de la Justícia durant el judici per l’Operació Panzer. Junt a aquests hi havia també España 2000, que tot ser només una setantena de persones comença ja a demostrar que està reclutant militància entre els beneficiaris del seu incipient sistema de beneficència social.

Cal destacar també la presència del GAV en l’acte, uns 150, que tot i no fer ostentació de simbologia feixista, són coneguts per haver reivindicat obertament agressions i amenaces contra gent d’esquerres i catalanistes.

Agressió a Barcelona a les portes del jutjat

A Barcelona avui era el dia previst per a iniciar-se el judici contra dos antifeixistes, Sergi i Ruben, acusats d’haver participat en la manifestació que va interrompre un concert neonazi al Poblenou el 12 d’octubre de 2011.

Davant dels jutjats hi havia convocada una concentració de suport als dos antifeixistes, a la qual han acudit prop d’un centenar de persones. De sobte, han arribat una trentena de feixistes, alguns dels quals han començat a agredir els concentrats davant la passivitat policial.

Els Mossos d’Esquadra només han actuat al cap d’una estona i han separat els dos grups a base de donar cops de porra als antifeixistes. Finalment, els feixistes s’han concentrat en una de les voreres, sense que se’ls practiqués cap detenció i només unes poques identificacions.

Aquest proper diumenge, 12 d’octubre, partits com Ciutadans i el PP es manifestaran conjuntament amb Plataforma per Catalunya i el Casal Tramuntana, entre altres grups ultres. Una aliança que va més enllà de convocar a la mateixa hora i lloc, ja que en els dos anteriors anys, alguns d’aquests ultres han participat en el servei d’ordre de l’acte.