I de nou, #Intifalla

intifalla13Un any més, coincidint amb els frenètics dies de festes falleres a València, i sota el balcó de l’Ajuntament esclata la protesta social i popular. En totes i cadascuna de les “mascletaes” es fa més evident la la distància aclaparadora que hi ha entre aquells que figuren, ara, amb certa incomoditat dalt del balcó i els valencians i valencianes a peu de carrer.

Eguany, el moviment Intifalla ha centrat les seves protestes en la denúncia oberta de la corrupció, que està esdevenint una autèntica pirotècnia per a l’alcaldessa Rita Barberà degut a la seva possible  imputació amb el Cas Noós. Però aquesta no és l’única denúncia que la Intifalla té preparada: pel proper 8 de març i amb el lema “Contra l’ofensiva patriarcal i capitalista, desobediència feminista”, s’ha convocat a través de les xarxes socials a totes les persones participants a anar vestides de color morat per a commemorar el dia de la dona treballadora. La reivindicació d’unes falles populars del poble i per al poble, combatives i en valencià i no al servei de la cort d’honor a les falleres, el Partit Popular o la Generalitat Valenciana també seran denúncia central aquests dies de falles i finalment el dia 15 de març la Infitfalla ve establerta sota el reclam del  repartiment del treball i la riquesa.

A les persones que dia rere dia es concentren a l’hora de la mascletà davant l’ajuntament, convocades pel moviment Intifalla, s’hi han sumat també altres col·lectius de persones afectades per les retallades socials que està duent a terme de forma descarada el govern de la Generalitat Valenciana. Així doncs, la plantilla de RTVV també ha estat present en aquestes convocatòries.

Malgrat les diferents advertències de Miguel Domínguez, regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de València, un any més, la denuncia i la protesta social estan marcant de forma contundent una festa tan popular  on la pirotècnia, les traques i els masclets esclaten a mans d’aquells qui se’n pretenen patrons.