[bar group="860×106"]

Imatges de la protesta del #15j davant el parlament

parlament 15JMilers de persones han participat aquest dimecres 15 de juny en la protesta convocada davant el parlament autonòmic del Principat de Catalunya per denunciar l’aprovació dels pressupostos.

Els indignats, molts dels quals havien passat la nit a la Ciutadella, protestaven contra les històriques retallades socials que representen aquests pressupostos, i volien dur a terme un acció de desobediència civil bloquejant els accessos al recinte.

Al llarg del matí, la policia ha obert l’accés per als diputats, algun dels quals ha estat increpat o ha rebut esquitxos de pintura, altres com Artur Mas, o la presidenta del parlament Núria de Gispert, hi han accedit amb helicòpter. L’actuació policiaca, amb diverses càrregues i nombrosos trets de boles de goma al carrer Wellington, ha provocat alguns incidents als voltants de la UPF, hi ha hagut una vintena de ferits. La premsa ha responsabilitzat els manifestants dels fets i ha engegat una campanya de criminalització contra les protestes, els parlamentaris de CiU, PP i PSOE, per la seva banda, han aprovat declaracions on es declaren víctimes d’agressions i condemnen les protestes. Mas i Puig ja han anunciat que reprimiran violentament els manifestants.

>> Fotos d’Oriol Clavera

 


Fotos d’Oriol Clavera per a L’Accent


[bar group="860×106"]