[bar group="860×106"]

Inicien una campanya d’al·legacions contra la destrucció de l’horta de València

L'objectiu és fer descarrilar el pla de Rita Barberà de deixar aprovat el PGOU per la via ràpida

La plataforma Per l’horta ha obert un nou front en la seva oposició al PGOU de València. Per l’horta fa una crida a la ciutadania a presentar al·legacions contra el projecte urbanístic.

L’objectiu d’aquesta campanya massiva d’al·legacions és fer descarrilar el pla de Rita Barberà. “Morir matant” és com qualifiquen els defensors de l’horta les intencions de l’alcaldessa. L’objectiu de Barberà és deixar enllestida la modificació del PGOU abans de les eleccions municipals, on per primera vegada el seu poder es veu clarament amenaçat. La presentació d’al·legacions és una de les múltiples formes amb què es vol obligar l’ajuntament a fer marxa enrere davant l’oposició ciutadana en plena conjuntura electoral o, si el projecte es manté en peu, obligar l’alcaldessa a sotmetre’l al resultat de les eleccions de maig.

Institucions com el Tribunal d’Aigües de València -organisme declarat patrimoni de la Humanitat per la UNESCO-  ja han presentat al·legacions. Un fet que demostra la viva oposició al projecte, ja que el Tribunal és un organisme “al·lèrgic” a posicionar-se políticament.

Per promoure la presentació massiva d’al·legacions, la plataforma ha publicat 33 models diferents d’al·legació, que incideixen en diversos aspectes. Per exemple, en la contradicció de considerar l’horta com una senya d’identitat de la ciutat -al mateix text del PGOU- i les conseqüències sobre l’horta del propi pla. També es denúncia que no s’han tingut en compte informes de sostenibilitat anteriors. Altres aspectes contemplats són la pèrdua de sòl d’alta productivitat, necessari per a la sobirania alimentària, o diferents afectacions a indrets concrets de l’horta.

Aquestes al·legacions poden ser presentades per qualsevol persona que tingui la ciutadania espanyola. Han d’anar dirigides a l’ajuntament de València i es poden lliurar a tots els registres municipals, alcaldies de barri i juntes municipals de la ciutat, o enviar-ho per correu postal.

La campanya de recollida d’al·legacions no es vol circumscriure només a la ciutat de València. De fora, també es poden presentar al·legacions. Qualsevol persona que tingui la ciutadania espanyola pot presentar tantes al·legacions com cregui necessàries. El lliurament es pot fer en diverses oficines públiques o bé per correu postal. No és necessari que tots els al·legants es presentin a les oficines a fer el lliurament, ja que una persona pot lliurar al·legacions de tots els sol·licitants. Això fa que s’estigui intentant organitzar punts de recollida d’al·legacions en entitats socials d’arreu del país. Una cursa contra el rellotge, perquè el termini finalitza el proper 24 de febrer.


[bar group="860×106"]