Instituts i universitats, en marxa per un ensenyament públic de qualitat

Capçalera de la Marxa per l'Ensenyament  públic i popular de camí cap a BarcelonaTres columnes s’han trobat aquest migdia a Barcelona en defensa de l’eduació pública i popular.

L’una venia de Santa Coloma de Gramenet, i hi participaven alumnes i professors tant d’instituts de batxillerat com d’universitats. Les altres dues venien de dos centres de secundària del centre de Barcelona a qui el Departament d’Ensenyament vol tancar línies de batxillerat.

Totes tres columnes participaven a la Marxa per l’Ensenyament Públic i Popular. i s’han trobat al migdia a la plaça Universitat de Barcelona, on s’ha organitzat un dinar popular i acte polític.

Des de la marxa que ha sortit de Santa Coloma, alguns manifestants han explicat a L’ACCENT que a dos quarts d’una del migdia eren unes dues-centes les persones que participaven a la mobilització.

La marxa ha estat convocada tant per respondre a la voluntat del Departament d’Educació de tancar diverses línies de batxillerat en centres públics com per defensar una universitat pública davant de la implantació del Pla Bolonya.

Aquí podeu llegir les reivindicacions de secundària i universitats que han impulsat la Marxa: Què volem?