[bar group="860×106"]

Intimidació del govern marroquí cap a l’activista sahrauí Haidar

Per a Aminatou Haidar, que va poder tornar a El Aaiún el 17 de desembre després d’estar un mes en vaga de fam a  l’aeroport de Lanzarote, continua l’intimidació i la por. Contràriament del silenci mediàtic que n’estan fent els polítics i els mitjans de comunicació, tant de l’Estat espanyol com del marroquí, és ara quan Haidar està patint les represàlies més grans.

Haidar va estar un mes en vaga de fam per reivindicar el dret a tornar a casa seva, després que el govern marroquí l’expulsés per haver especificat a la seva targeta d’embarcament que vivia al Sàhara Occidental i no al Sàhara del Marroc, i per haver deixat en blanc la pregunta sobre la nacionalitat.


Actualment, Haidar es troba sota vigilància constant. Segons diverses organitzacions pels Drets Humans del Marroc, s’ha anunciat que “hi ha agents i altres forces de seguretat a casa seva durant el dia i la nit” i que “fan fora a tots els simpatitzants i periodistes que l’intenten veure”. A més, s’han confirmat diverses agressions per part de les forces de seguretat i se sap que diverses persones han estat detingudes per apropar-se a la casa.

En aquests moments, l’activista sahrauí s’està recuperant, tot i que s’ha anunciat que la seva recuperació serà llarga perquè pateix anèmia i úlcera d’estómac. Per altra banda, Haidar té present que, tot i que actualment les autoritats marroquines no li permeten reprendre la lluita pels drets humans i nacionals al seu país, seguirà amb força per aconseguir-ho.


[bar group="860×106"]