[bar group="860×106"]

Israel assalta la Freedom Flotilla amb violència i ja hi ha com a mínim 15 morts

Un dels helicopters que ha atacat la Freedom Flotilla. FOTO: AlJazeeraAquesta nit l’exèrcit israelià ha assaltat el vaixell de la Freedom Flotilla que es dirigia cap a Gaza amb ajuda humanitària i l’ha atacat violentament. Segons diversos mitjans internacionals (AlJazeera), ja són 16 persones mortes confirmades i més de 30 ferits.

L’exèrcit ha atacat un dels vaixells des d’helicopters amatrellant la coberta del vaixell. La flota es trobava en aigües internacionals. La dimensió internacional d’aquest atac podria comportar una confrontació oberta entre estats a la zona. Turquia avisa d’una dura resposta.

El valencià David Segarra, la catalana de Vic Laura Arau i el madrileny que viu a la capital d’Osona Manuel Tapial eren al vaixell al moment de l’atac. A la flota hi viatgen 800 activistes internacionals, entre els quals 30 diputats europeus i àrabs.

Al moment de l’atac, diversos mitjans expliquen que els tripulans estaven mostrant banderes blanques.

>> La Generalitat de Catalunya diu que tots tres catalans estan vius: Notícia de l’ACN

>> L’ACCENT vam entrevistar fa dos dies el valencià David Segarra, que és a la flota que vol trencar el bloqueig: “A Gaza ens espera tota la població. Portem ajuda prohibida per Israel com ciment o acer per a la reconstrucció de vivendes i hospitals”

Des que el principal vaixell de la flota (Mavi Marmara, de bandera turca) va salpar amb els activistes cap a Gaza, que s’ha pogut seguir en directe el que passava al vaixell a través d’una càmera de televisió de la fundació humanitària turca IHH que emetia via satèl·lit. L’emissió l’ha interromput l’atac al vaixell.

Telesur recorda que dissabte passat el portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors d’Israel, Ygal Palmor, va assegurar: “Intentarem impedir-los que s’apropin a les costes de la franja de Gaza de manera pacífica, però si insisteixen a passar, els bloquejarem”.


[bar group="860×106"]