Israel torna a bombardejar la franja de Gaza

Israel torna a bombardejar la franja de Gaza

Israel ha tornat a atacar la franja de Gaza aquest dilluns. L’atac es produeix poques hores després que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, havia amenaçat d’una nova “resposta severa i desproporcionada” contra la franja si continueaven caient projectils al sud d’Israel. L’atac d’avui ha deixat 4 ferits, segons informen les agències de premsa.

>> Per aprofundir sobre els motius de l’atac: “Israel ofereix als palestins triar entre una mort lenta a través de l’ofec o una ràpida amb els bombardejos”

Segons ha declarat un portaveu de l’exèrcit israelià a la cadena de televisió Al-Jazeera, l’atac d’avui s’ha produït contra un vehicle palestí a Gaza que, segons el portaveu, transportava un llançacoets i que havia disparat contra Israel.

Malgrat que la matança de les darreres setmanes que ha deixat més 1.400 morts a la franja de Gaza s’ha aturat, l’exèrcit israelià no ha deixat de fer atacs puntuals contra la franja. Ahir mateix (diumenge) va bombardejar una comissaria de policia abandonada i punts propers a la frontera amb Egipte on sospitava que hi havia túnels per introduir de manera clandestina mercaderies a Gaza.

L’atac vist per la població israeliana
Dos corresponsals del diari Gara a Palestina han entrevistat Michel Warschawski, referent del moviment antisionista, que explica com viu la població israeliana els atacs. Warschaski denuncia que està virant cada cop més que a la ultradreta. La Fàbrica l’ha traduïda al català: “A Israel no es parla de les persones que viuen a Gaza”.

Històries de la matança
Mentrestant, es van coneixent més històries de com ha patit la població de Gaza els atacs d’aquests dies. Us recomanem aquest relat que fa una de les activistes internacionals, Eva Bartlett, des de la franja: “Cada família té una història, aquí en teniu algunes”