[bar group="860×106"]

Ja hi ha sentència pel cas del Gerard de Lleida

agressio_mossoUn jutge ha condemnat finalment el jove lleidatà Gerard Sala a una multa de 60 euros per una falta lleu de desobediència. Amb aquesta decisió el jutge no desautoritza la versió policial però limita l’abast de la pena solicitada per l’estat. Cal recordar que tant el fiscal com l’advocat de la Generalitat reclamaven una multa de 480 euros. Tot i la rebaixa substancial en la pena, la defensa del jove lleidatà ja ha anunciat que recorrerà la sentència perquè la considera igualment injusta ja que el jove és innocent i qui actuà amb violència fou l’agent de policia.


Els fets es remunten a la Diada de l’Onze de Setembre de 2008, quan unes desenes d’independentistes reberen amb cartells alçats demanant la preservació del Roser la comitiva de polítics que es disposava a fer la tradicional ofrena. Davant la sorpresa general, sense que hi hagués cap acció prèvia, un mosso d’esquadra començà a agredir el jove, donant-li cops, puntades, amenaces i intents d’ofec, adduint que el jove volia agredir la comitiva -malgrat que el regidor que la presidia ha negat aquest suposat intent d’agressió-. Posteriorment, la policia autonòmica va carregar contra la resta de persones. El jove, que en tot moment va seguir mantenint a les mans un cartell on s’hi podia llegir “Salvem el Roser, No al Parador” va ser reduit contra el terra i detingut per la policia autonòmica.

Arran d’aquest cas, s’inicià una intensa campanya de solidaritat en el decurs de la qual es feu públic un vídeo en que s’evidenciava que les acusacions de la policia eren falses. Amb tot, el jutge ha determinat que “les versions dels agents són més veraces ja que la doctrina jurisdiccional així ho ve declarant reiteradament”.

 

 

L’ACCENT havíem publicat…

 

El judici al defensor del Roser de Lleida, el 19 d’octubre

Mínim compromís del delegat pel cas del Gerard de Lleida

“Després de 6 mesos l’alcalde no ha accedit a reunir-se amb nosaltres”

Setge a l’Assemblea de Joves de Lleida Salvem el Roser inicia una campanya per l’absolució de Gerard

L’AJL denuncia que el Mosso que va agredir el jove lleidatà es protegeix amb “mentides”


[bar group="860×106"]