[bar group="860×106"]

Ja són 51 els xiquets assassinats per l’estat turc enguany

Turquia i democràcia és un oxímoron que pocs s’atreveixen ja a discutir. La històrica brutalitat amb la qual l’estat turc ha reprimit l’oposició, en especial la kurda, s’ha accentuat amb els governs d’Erdogan. Aquesta repressió també afecta als infants, tal i com revela l’informe recentment presentat per l’Associació pels Drets Humans (IHD) de Turquia i el Nord del Kurdistan.

L’informe de l’IHD recull violacions contra els drets dels infants comeses a l’estat turc i les dades són veritablement esgarrifoses. A Turquia, per exemple, hi ha 6.132 nens empresonats i dos d’ells han perdut la vida entre reixes enguany. En total, al país anatòlic han mort 617 xiquets des del començament del 2015. De fet, 51 d’aquests xiquets han estat assassinats per l’estat turc com a conseqüència del cicle de violència impulsat per Erdogan arran el fracàs electoral del 7 de juny, quan l’AKP va perdre la majoria absoluta. En aquesta conjuntura, altres 74 infants han estat ferits per la policia quan participaven en actes socials.

Durant el mateix període de temps, 388 nens han estat detinguts i 172 han estat torturats pels cossos de seguretat turcs. A banda d’això, 872 xiquets han quedat sense escolarització a la ciutat d’Amed (capital del Nord del Kurdistan). En definitiva, segons el president de l’IHP, Öztürk Türkdoğan, Turquia no respecta gens els drets dels infants reconeguts per l’ONU, en especial pel que fa al drets a la vida.

En els darrers mesos, aprofitant el drama dels refugiats, Erdogan vol revalidar la candidatura turca a ingressar en la Unió Europea. El règim turc és repressiu, sectari i uniformitzador, i per si fora poc col·labora amb els terroristes de l’Estat Islàmic, entre altres coses, amb bombardejos contra la resistència kurda. Brussel·les faria bé de repensar-se si vol ficar dins seu un monstre d’aquesta magnitud.


[bar group="860×106"]