Ja són sis els vaguistes de fam contra l'ús dels transgènics

Ja són sis els vaguistes de fam contra l'ús dels transgènics

Davant del desencant mostrat pels partits polítics PSC (PSOE), CIU i PP alhora de debatre la Proposta de Llei per aturar el cultiu i desenvolupament d’aliments transgènics en l’àmbit territorial català, la plataforma “Som lo que sembrem” ha augmentat la pressió i ja són sis les persones que estan en vaga de fam. La vaga la van començar aquest diumenge, en acabar una manifestació que va congregar més de 5.000 manifestants amb el lema “Democràcia, salut i bons aliments”.

Els vaguistes fan la protesta davant del Parlament de Catalunya.

Per seguir la vaga i donar-los suport: Som lo que sembrem

Crònica de la manifestació de diumenge 28 de juny

La manifestació, que ha comptat amb més de 5.000 persones, s’ha iniciat a Plaça Catalunya i ha finalitzat, sense masses problemes, davant de l’edifici del Parlament.

Els membres de la campanya “Som lo que sembrem”, així com agricultors, pagesos i professionals de la cuina, entre d’altres, han criticat amb indignació les esmenes a la totalitat que han presentat els partits polítics i les han titllat d’antidemocràtiques. Alhora, i fent referència a la campanya de recollida de signatures, han remarcat la gran quantitat de persones que s’han posicionat en contra dels cultius transgènics i modificats. Una portaveu de la campanya ha anunciat que “més de 105.000 persones, 60 municipis i 4 comarques han demanat una Catalunya lliure de transgènics i s’han posicionat contraris a la seva producció”. Aquesta ha afirmat que “aquest nombre de persones és molt alt i no es pot obviar”.

Per altra banda, des de diverses agrupacions de pagesos, també s’ha remarcat que aquest dijous 2 de juliol es debatrà la Proposta de Llei al Parlament i que “es convida a tothom qui s’animi a participar a la concentració que hi haurà a fora del Parlament per donar suport a la persona que representarà la ILP i fer pressió als partits polítics”.

Inici de la vaga de fam

Josep Pàmies, pagès i membre de la plataforma “Som lo que sembrem” ha declarat que ell i dos companys més realitzaran una vaga de fam per fer pressió als parlamentaris. Pàmies, que ja s’ha instal·lat a una autocaravana, davant de l’edifici del Parlament, ha afirmat que “en un principi aquesta vaga de fam és fins dijous, moment en què es debatrà la Iniciativa Legislativa Popular, però si les coses surten malament, potser seguirem”.

Repressió després de l’acte

Un cop finalitzat l’acte, i quan la gent ja marxava, una desena de Mossos d’Esquadra han assaltat dues persones que estaven al Parc de la Ciutadella i que havien acudit a la manifestació. Aquestes, que havien estat gravant amb una càmera de vídeo el moment en què l’autocaravana entrava als jardins del Parlament, han estat identificades i se’ls ha multat per desordre públic i desobediència. També se’ls hi ha demanat la càmera. Cinc minuts després, a deu metres d’on s’estava identificant la parella, ha parat una altra furgona d’antiavalots. En aquest cas, una desena de mossos més, s’han dirigit a un grup de persones que estava marxant i han identificat, aleatòriament, a un noi i a una noia. Els Mossos els han multat amb els mateixos arguments que als anteriors. Finalment, s’ha identificat a un parell de persones més per demanar explicacions del que estava passant.