[bar group="860×106"]

Jornada de mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic a València i Torrent

valència ensenyamentCentenars de persones han participat de la concentració per l’escola pública convocada a les portes de l’Ajuntament de València. Paral·lelament a la ciutat de Torrent una concentració convocada per una assemblea d’alumnes, mares i pares i professorat ha congregat mig centenar de persones contra les retallades en educació.

Els barris de València cobren protagonisme en la defensa de la pública

La convocatòria feta per les diferents plataformes per l’ensenyament públic de València i per la Plataforma per l’Ensenyament Públic, ha protestat contra les retallades plantejades per la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament del cap i casal. Hi hagut gent provinent dels barris de Campanar, Saïdia, Torrefiel, Patraix-Jesús, Russafa, la Malva-Rosa, Extramurs, Benimaclet,… Totes unides pel lema “Més escola pública, més valenciana, i de més qualitat”. També s’han sumat les veïnes de Campanar que el dia anterior protagonitzaren una manifestació al barri amb vora 10.000 persones pel manteniment d’un hospital públic a la zona nord de València.

valència ensenyamentAl manifest llegit per l’escriptor i veí de Campanar Alfons Cervera s’han detallat les reivindicacions concretes de les diferents plataformes. El conjunt d’aquestes ha demostrat la precarietat en la qual es troben els centres educatius de València. Així mateix s’ha denunciat la marginació del valencià per part de la Conselleria d’Educació, la massificació i la requalificació de la parcel·la pública d’ús escolar cedida per l’Ajuntament a la Universitat Catòlica de València. També s’ha donat suport a la reivindicació del manteniment de l’antiga Fe (hospital públic situat a Campanar i que s’està desmantellant en les últimes setmanes) i als acampats de “Democràcia Real ja” que resisteixen a un campament al bell mig de la Plaça. L’ambient ha sigut molt festiu amb la participació de persones de totes les edats, des d’infants fins a jubilades. La batukada Sambalà de la Malva-Rosa s’ha encarregat de posar la nota musical.

Una vegada llegit el manifest els concentrats han realitzat una cercavila al voltant de la Plaça de l’Ajuntament. L’arribada d’aquesta cercavila de nou a les portes del consistori ha coincidit amb la protesta de “Democràcia Real ja” i la dels treballadors del transport, de l’EMT i FGV, que arribaven de la manifestació en defensa del transport públic i s’han concentrat també a les portes del consistori. En aquell moment s’han arribat a comptar més d’un miler de persones reivindicant un canvi en la política social i econòmica del país. Després de formar una cadena humana al voltant de l’Ajuntament s’ha desconvocat la primera mobilització de les plataformes de barri per l’ensenyament públic, una dinàmica unitària de base que sembla donar resultats.

valència ensenyamentTorrent es manifesta per l’ensenyament públic malgrat la prohibició

Una cinquantena de veïns de Torrent s’han concentrat a la Plaça de la Llibertat contra les retallades en educació. La convocatòria sorgida de la comunitat educativa a partir d’una assemblea oberta convocada dimarts s’ha realitzat malgrat els entrebancs de la Junta Electoral de Zona. A mig dia la Delegació de Govern ha comunicat via telefònica que l’acte no es podia fer perquè es trobava dins la campanya electoral i a més coincidia amb un acte polític. Aquest fet ha servit per dissuadir a bona part de la gent que volia acostar-s’hi a la Plaça. Tanmateix, un portaveu de l’organització ha manifestat a L’ACCENT que era fals que existira cap acte polític en aquell indret i a més ha valorat que en no existir cap partit polític al darrere de la convocatòria no veien el motiu de la prohibició. Així, la concentració s’ha realitzat, s’ha llegit el manifest i s’ha denunciat l’actitud de la delegació de govern en contra de la mobilització. Tanmateix, des de l’organització s’ha advertit que la lluita no s’atura ací i s’ha cridat a una nova concentració que tindrà lloc la primera setmana de Juny.

valència ensenyament

valència ensenyament

 


[bar group="860×106"]