[bar group="860×106"]

Jornada de protestes a l’ensenyament contra Font de Mora i contra Bolonya

El país va viure dimarts 28 una intensa jornada en l’àmbit educatiu, amb protestes que abasten des de l’ensenyament dels més xiquets fins a l’universitari.

Els centres educatius valencians eren cridats a fer vaga contra la gestió educativa del conseller Alejandro Font de Mora i, a més, la Plataforma per l’Ensenyament Públic va convocar manifestacions a les set del vespre a Alacant, Castelló i València.

A més, a Barcelona la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants havia convocat una manifestació a les sis de la tarda contra el pla Bolonya i en el marc d’una jornada d’acció global contra l’Europa del capital, amb motiu de la cimera que comença avui a Lovaina (Bèlgica) entre els ministres d’Educació dels estats que integren l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Finalment, també contra Bolonya i sota el lema “Per un ensenyament públic i de qualitat“, el SEPC es manifestava al vespre a València, juntament amb la Plataforma per l’Ensenyament Públic, i avui dimecrse ho fa a Barcelona.

Per dimecres, a més, el professorat no universitari de les comarques gironines ha convocat concentracions davant dels ajuntaments d’alguns poblacions “per tal de manifestar el rebuig contra la LEC i per expressar el nostre suport a una escola pública de qualitat”.

Cimera a Lovaina

El Sindicat Europeu d’Estudiants, que aplega una cinquantena de sindicats de trenta-vuit estats, participa en la cimera de Lovaina com a representant dels estudiants de tot Europa. Allà té previst de presentar un informe sobre l’aplicació del pla Bolonya. I és que la majoria de sindicats es queixen que els governs no els escolten a l’hora de dissenyar l’EEES. Entre altres crítiques, els estudiants denuncien que l’EEES comporta una mercantilització de les universitats en promoure el finançament de titulacions per part d’empreses; que s’eliminen aquells estudis que es consideren poc rendibles perquè tenen sortides laborals poc concretes; o que s’aposti més per les beques-crèdit que no pas per les beques sense cap contrapartida. Per tot això, sindicats d’estudiants tenen previst de manifestar-se avui. A casa nostra, la CAE ho farà a la tarda a Barcelona.

Hores abans, a migdia, el SEPC es manifesta al Campus de Tarragona, també contra el pla Bolonya. I les mobilitzacions del SEPC continuaran fins avui dimecres, quan uns quants instituts de secundària del Principat són cridats a manifestar-se. La convocatòria central serà a migdia a la plaça Universitat de Barcelona.

Vaga contra Font de Mora

Ahir, però, no només hi havia protestes contra l’EEES. La política educativa del conseller valencià Alejandro Font de Mora fa mesos que porta de bòlit mestres, pares i mares. Després de temps de reunions, i després que la Plataforma per l’Ensenyament Públic desconvoqués la vaga prevista al desembre amb la finalitat d’avançar en les negociacions amb la conselleria, avui tots els centres d’ensenyament valencians han estat convocats a tancar les portes, en una vaga multitudinària. La plataforma diu que la conselleria va tancar-se en banda i que l’últim document que va fer arribar, el qual considerava definitiu i innegociable, no suposava cap pas endavant ni admetia cap de les reivindicacions de l’entitat. És per això que la plataforma, integrada per mestres, sindicats, pares, mares i entitats educatives, havia fet una crida a la vaga i a mobilitzar-se en les manifestacions convocades per ahir al vespre.


[bar group="860×106"]