[bar group="860×106"]

Judici als banyolins Hagi i Pau: ‘Si aquesta és la seva democràcia, desobeir-la és la nostra resposta’

pauhagiEl passat 18 dos membres de l’Esquerra Independentista de Banyoles eren jutjats a l’Audiència provincial de Girona acusats de delicte electoral. En Hagi i en Pau van ser detinguts per la policia local la matinada del 20 de novembre del 2011, hores abans de les últimes eleccions espanyoles. Els dos inculpats estan acusats d’haver realitzat pintades i d’haver travat panys de diversos col·legis electorals. Per aquests fets van ser retinguts durant dues nits i estan imputats per la via penal, demanant-los 5 mesos i mig de presó i una inhabilitació de sufragi passiu el temps de la pena, i per un delicte de faltes, pel qual se’ls demana 6 dies d’arrest domiciliari i una multa de 1400 euros.

Davant de que denuncien com un nou intent de perseguir penalment la dissidència política el Grup de suport a Hagi i Pau, el Grup Antirrepressiu de Girona i Alerta Solidària, han fet una campanya de suport als imputats. El comunicat que s’ha fet públic demanant-ne l’absolució apunta que “els nostres companys seran jutjats per l’Estat espanyol, la mateixa institució que van desobeir, i a la qual totes i tots els que els donem suport també ens declarem desobedients. Al judici no hi anirem a respondre de les acusacions sinó que reivindicarem la desobediència com un mètode legítim i útil per defensar-nos de l’atur, la reforma laboral, les retallades, els rescats bancaris, els desnonaments, els atacs a la llengua catalana, la monarquia…”.

També s’ha denunciat “la farsa que suposa aquest judici”, en què es pretén inhabilitar del sufragi passiu (dret a presentar-se a les eleccions) als dos imputats, quan un d’ells per la seva condició de persona migrada no té ni tan sols el dret a vot i per tant, tampoc el dret a concórrer a les eleccions.

En el manifest de suport es destaca que “no entenem com se li pot dir democràcia a un sistema que, com ha fet durant segles, continua aprofitant-se del treball precaritzat de persones migrades a les quals no reconeix cap dret polític”.

Al llarg dels diversos actes que s’han dut a terme s’ha volgut destacar no només la clara repressió exercida contra les persones i moviments que denuncien la falsa democràcia en que ens trobem, sinó que s’ha volgut explicitar la desobediència com una eina legítima davant les injustícies. El 18, davant l’Audiència provincial de Girona, es va fer una concentració per donar suport a en Hagi i en Pau.

Durant el judici, en que els dos militants van reconèixer els fets, Hagi ressaltà que “la democràcia no és per a tothom en aquest país, ja que molta gent de procedència estrangera com ell, que porten molts anys treballant i cotitzant i que fins i tot estan pagant hipoteques per poder disposar d’un habitatge, estan privats del dret a vot.” En Pau, per la seva banda, destacà la situació de coacció que es va imposar als electors amb les”amenaces d’intervenció per part dels òrgans del poder econòmic europeu, ja materialitzades prèviament en altres països de la zona”. El fiscal va mantenir les acusacions i el judici va quedar vist per sentència i se n’espera properament la resolució.

banyolins

+ http://absoluciohagipau.wordpress.com/


[bar group="860×106"]