Judici contra el web de delacions del conseller Felip Puig

Judici contra el web de delacions del conseller Felip Puig

La vaga general del 29 de març de 2012 va acabar amb més de cent detinguts arreu dels Països Catalans. La combativitat demostrada als carrers per milers de persones que qüestionaven les consignes dels grans sindicats i en desbordaven les mobilitzacions era la prova que la crisi social estava esclatant. L’enfrontament entre la població mobilitzada i el govern de la Generalitat de Catalunya, personificat en Felip Puig, era obert almenys des del desallotjament de l’acampada de Plaça Catalunya, un any abans.

En l’escalada repressiva, el conseller Puig va presentar pocs dies després de la vaga un web policial amb fotografies de manifestants que suposadament estaven cometent destrosses i va demanar a la població que ajudés a identificar-los. La web de delació va ser un fracàs i se’n va forçar el tancament.

Un dels cops més efectius contra aquesta estratègia repressiva va ser quan 4 dels manifestants buscats van donar la cara en una roda de premsa a Plaça Catalunya, acompanyats per desenes de companys de militància.

Posteriorment, el febrer de 2013 un jutjat de Barcelona arxivava la causa oberta contra sis manifestants que havien estat identificats per la policia a través d’aquell web.

Un dels 4 militants buscats, Roger Sabà, militant de la Coordinadora Obrera Sindical, va anunciar que interposaria una denúncia contra el departament d’interior pel que identificava com un atac cap als seus drets fonamentals. Tot i els aplaçaments, avui dijous, dos anys i mig després, es celebrarà la vista.