Judici vist per a sentència amb elevades peticions de presó per a les vaguistes de Les Corts

Judici vist per a sentència amb elevades peticions de presó per a les vaguistes de Les Corts

Amb una hora de retràs ha començat el judici contra les 5 encausades de Les Corts (BCN) pels incidents durant la vaga general del 29 de març de 2012. Alhora, i puntualment, des de 10h del matí, més de dues-centes persones s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per mostrar el seu suport als acusats, convocats per Alerta Solidària i Arran.

Després d’alguns impediments d’accés a la premsa, el judici ha començat amb les intervencions dels acusats, que han reconegut participar en els piquets informatius de la vaga general, però han negat tota relació amb els fets que se’ls imputen.

Per la seua part, els Mossos han realitzat unes declaracions esperpèntiques, segons han informat a L’ACCENT testimonis presents a la sala. Així, els Mossos han explicat (alguns en l’anonimat i darrere mampares de protecció o per vídeoconferència) que en el moment de la detenció, posterior als fets, l’única descripció que tenien era “que portaven pintes d’antisistema” o que la xica detinguda vestia “faldilla”, quan l’única detinguda vestia texans, com ha pogut demostrar la defensa.

Cap a les 15h, el judici ha quedat vist per a sentència, sense cap alteració a les desproporiconades peticions de penes de presó de fins a 7 anys per als acusats, segons ha informat Alerta Solidària. A l’eixida del judici les joves de Les Corts han estat rebudes amb un fort aplaudiment i amb crits d’absolució.

les corts 2

Concentració de suport

Durant tot el matí, centenars de persones s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia de Barcelona. Hi han acudit molts militants d’Arran de l’àrea metropolitana, així com d’altres organitzacions. Entre els assistents hi havia els dos diputats de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez i Isabel Vallet, que també han mostrat el seu suport als veïns de Som 300 de Poblenou que també tenien vista als jutjats per una petició de desallotjament.