[bar group="860×106"]

Jutgen a Alacant un independentista detingut durant la vaga general de 2010

Demà es celebrarà un judici a Alacant contra un militant independentista represaliat durant la vaga general del 29 de setembre de 2010. Els fets van ocórrer davant del Corte Inglés, quan un piquet informatiu repartia propaganda per la vaga a les portes de l’establiment. La multinacional l’acusa d’haver trencat un vidre de l’establiment. Segons testimonis presencials, un dels vidres de la porta va resultar danyat quan un grup de responsables de l’empresa i suposats clients va intentar empènyer el piquet lluny de l’entrada. Instants després, la policia va practicar una detenció entre els integrants del piquet per a endosar-li l’autoria dels fets.

El judici per aquests fets que s’havia de celebrar al cap de quinze dies es va suspendre perquè no concordaven els danys que l’empresa pretenia cobrar amb els que havia taxat el pèrit. Quatre anys i mig després, però, l’empresa ha seguit entestada en voler condemnar el sindicalista, militant de la COS i d’Endavant. La petició és d’una multa de 3000 euros.

La vaga general del 29 de setembre de 2010 va ser resposta amb especial repressió a Alacant. L’actuació agressiva de la policia espanyola va produir tres detencions d’integrants de piquets informatius. Dos van ser jutjats el passat mes de gener, i les aportacions populars van permetre cobrir el muntant de la multa a què havien estat condemnats. Pel judici de demà diverses organitzacions han convocat una concentració de solidaritat a les 11,15h als jutjats de Benalua.


[bar group="860×106"]