Jutgessa i la fiscalia menyspreen el valencià i fan apologia de la ‘lengua común’ en el judici d’Elx

elx 30 setembre 09Una trentena de persones es van concentrar ahir dimecres 30 de setembre a les portes dels Jutjats d’Elx per tal de mostrar la seua solidaritat amb el veí d’Alacant acusat d’un delicte contra la Corona. Les solidàries es van reunir al llarg d’una hora i mitja sota la pancarta “Ni monarquia ni repressió”, signada per l’organisme antirrepressiu Alerta Solidària, Maulets i Endavant, organització en la qual milita l’encausat.


Malgrat que la concentració es va desenvolupar sense cap incidència, la Policia Nacional va identificar a dos dels assistents, també militats d’Endavant, demostrant la contínua persecució que pateixen els moviments populars.

Durant el judici, tant l’encausat com una testimoni han hagut de soportar la humiliació i el menyspreu de la pròpia jutgessa i de la Fiscalia, que han qüestionat el seu dret a expresar-se en valencià. A pesar que la jutgessa ha manifestat que als nacionalistes (s’entén que als catalans) els agrada polemitzar sobre aquest assumpte, ha estat ella la que ha realitzat una llarga intervenció sobre “la lengua común que nos une a todos”, “el deber y la obligación de hablar la lengua oficial en todo el estado”, i la poca voluntat de l’encausat per a fer-se entendre pels que no saben valencià.

La Fiscalia, per la seua banda, ha canviat l’acusació de Delicte contra la Corona per una falta lleu de respecte a l’autoritat, demanant la multa màxima de 720€, a raó de 12€ al dia durant 60 dies. La sentència se sabrà en un termini de dues setmanes, aproximadament.