Jutjada a París la presonera política Marina Bernadó

Jutjada a París la presonera política Marina Bernadó

La presonera política catalana Marina Bernadó i Bonada va ser jutjada els passats dies 3 i 4 de maig al Tribunal Correcional de París. La Marina va ser detinguda amb tres companys mes el novembre de 2006 a la localitat de Quezac (Occitània) on romana empresonada a la presó de Fresnes. La Fiscalia francesa demana 9 anys de presó per la Marina per la seva vinculació i integració a l’organització clandestina basca ETA. La resolució de la sentència està prevista pel dia 24 de maig.

judici marina paris

Durant el primer dia de celebració del judici, familiars i companys de la Marina i els altres encausats van voler abraçar als seus familiars i la policia francesa ho va impedir, sí que van poder-ho fer el segon, durant el judici també hi hagué crits a favor de la llibertat dels presos i les preses polítiques. La jove catalana es va negar a respondre les preguntes de la fiscalia. Només un dels acusats, Zigor Garro, va prendre la paraula per a afirmar que arran de la treva de l’organització armada basca, els estats espanyol i francés tenen una oportunitat d’or per a obrir les portes a un veritable procés de pau i solució democràtica al conflicte.

Durant els dies del judici hi ha hagut diverses mobilitzacions de suport als Països Catalans, en localitats com Vilafranca, Lleida, Gràcia o Torredembarra, segons ha informat Rescat.