[bar group="860×106"]

Ken Loach a Youtube

Després d’una llarga trajectòria fent del cinema una arma de lluita política Ken Loach ha decidit incorporar-se al front de la cultura lliure. Des de fa un temps publica, d’acord amb la seva productora -fundada per ell mateix amb Rebecca O´Brien-, una pel·lícula seva cada setmana, en versió anglesa completa, al canal KenLoach Films de Youtube. L’objectiu és oferir els films sencers i oferir-los tots.

De moment ja s’hi troben films poc coneguts com Cathy Come Home (una producció per televisió de 1966) i d’altres més populars com  Hidden Agenda (Agenda oculta, 1990) i Riff-Raff (1991). També s’hi pot trobar un documental sobre ell mateix. De moment  no hi ha penjat les més recents com The wind that shakes the barley (El vent que agita l’ordi, 2006) o Looking for Eric (Cercant Eric, 2009). Aquesta decisió s’interpreta en alguns mitjans com un gest de militància i en d’altres com una estratègia per combatre la pirateria. La trajectòria artística i militant de Loach avala la primera hipòtesi.

Qualificat per nombroses fonts com a “trotskista” (és a dir, comunista), la cultura lliure i el “creative commons” han rebut ja anteriorment el seu suport. Aquesta aposta es contraposa, doncs, a l’estratègia habitual de les demandes i la pressió política per a endurir les lleis de propietat intel·lectual. Anteriorment, a banda del contingut social de la seva filmografia, Loach es va significar en l’oposició al thatcherisme els anys vuitanta, és dirigent de la coalició d’esquerres RESPECT i ha pres partit de forma notòria per la lluita d’alliberament nacional a Palestina


[bar group="860×106"]