La campanya “A Mallorca, en català” intervé i interromp el ple municipal de Palma

La campanya “A Mallorca, en català” intervé i interromp el ple municipal de Palma

Una vintena de persones han comparegut aquest dijous de matí al ple de l’Ajuntament de Palma per denunciar l’aprovació de la llei municipal de funció pública, que deixa sense efecte bona part de la regulació de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears. La campanya “Mallorca, en català”, impulsada per l’assemblea local d’Endavant-OSAN, havia convocat els palmesans i palmesanes a comparèixer a Cort per deixar clar al Govern del PP que, dia si dia també, seguirà topant amb la resistència popular mallorquina a favor de la llengua i de la identitat nacional dels Països Catalans.

+ vídeo a l’interior

En el marc de la protesta, a més, un portaveu independentista de la campanya ha demanat el torn de paraula (veure vídeo) per deixar constància dels motius que s’amaguen darrera l’ofensiva de la dreta espanyola contra la llengua a les illes i arreu del país, i s’ha dirigit directament al batle del PP, Mateu Isern, i el seu equip de govern. La intervenció ha anat precedida d’altres dos torns de paraula, també en defensa de la llengua, d’un representant veïnal i d’una sindicalista.

Durant el ple de Cort també s’han deixat veure alguns gonelles (espanyolistes suposadament defensors de la “lengua baleá”), que han proferit insults i amenaces als convocats per la campanya “A Mallorca, en català”.

Després de les intervencions d’entitats, de la campanya i dels partits polítics de l’oposició i del Govern municipal, el batle Mateu Isern ha donat pas a la votació, que ha estat seguida per un allau de xiulets i escridassades en defensa de la llengua i de la insubmissió a la llei de funció pública.