La convocatòria anticapitalista de València s'estrena amb èxit

La convocatòria anticapitalista de València s'estrena amb èxit

La convocatòria unitària anticapitalista de la vesprada a València ha reunit més de dues-centes cinquanta persones sota el lema “Mai més explotades, mai més silenciades. Per un 1r de Maig combatiu i anticapitalista”. Diferents col·lectius anticapitalistes de la comarca, entre ells els de l’esquerra independentista, s’han sumat a la iniciativa que per primer cop es desmarcava de la tradicional manifestació del matí, monopolitzada per UGT i CCOO.

La manifestació ha eixit a les 17:30 de la plaça de Roma del barri de l’Olivereta, amb vora un centenar de persones. En passar per la plaça de Sant Agustí, s’hi han afegit desenes de persones més que han continuat el recorregut pels carrers cèntrics de la ciutat.

Els participants han repartit el manifest i altra informació anticapitalista per diversos establiments d’hostaleria del centre de la ciutat i han acabat a les portes del consolat de Turquia on s’ha llegit el manifest unitari. A les portes dels consolat hi ha hagut crits en record de les refugiades i en contra de les polítiques repressives d’Erdogan.

Tot i que amb una participació modesta, els organitzadors s’han mostrat satisfets per l’acollida de la convocatòria, que per primer cop s’ha desmarcat de la que realitzen els sindicats anomenats majoritaris pel matí. En declaracions a L’ACCENT, han afirmat que ha estat un primer pas important i que l’any que ve es treballarà per aconseguir la implicació i la participació de més col·lectius anticapitalistes de la ciutat i de la comarca. L’objectiu, han assegurat, és visibilitzar l’anticapitalisme més combatiu de la ciutat en convocatòries pròpies.

D’altra banda, la manifestació s’ha realitzat amb una forta presència policial, que ha identificat diversos dels assistents i ha requisat algunes banderes, sota el pretext que els pals eren massa grossos.

Previ a la manifestació, la Coordinadora Obrera Sindical, una de les impulsores de la manifestació, ha organitzat un dinar popular al Casal Obrer i Popular Francesc de Santacatalina, al qual han assistit quasi un centenar de persones.

Pel que fa a la manifestació oficial del matí, les xifres d’assistència han sigut menors que en anys anteriors. Cal destacar que tant la CGT com la CNT han fet també convocatòries pròpies pel matí amb un recorreguts diferenciats dels de la CCOO i la UGT. La CNT ha acabat a les portes del CIE de Sapadors.