[bar group="860×106"]

La Coordinadora per la Consulta sobre la Independència enfila l’agulla amb un acte a Barcelona

3.500 persones han assistit a l’inici de la campanya per a la consulta popular sobre la independència de Catalunya que el 13 de desembre tindrà lloc 161 de municipis del Principat. L’acte, organitzat per la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència ha tingut lloc a l’auditori del Fòrum, a Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència de representants de molts municipis que d’aquí a 15 dies realitzaran la consulta.

Un d’aquests representants ha estat Carles Móra, portaveu de la Coordinadora i alcalde d’Arenys de Munt, primera localitat que va realitzar el referèndum el 13 de setembre. Móra ha afirmat davant dels assistents que “és el moment de posar fi a l´espoli, l´esclavitud i la humiliació” i ha expressat que la finalitat de la realització e la consulta és construir un país “ric, noble i feliç”.

 

Per altra banda, també s’han aplegat al fòrum nombroses personalitats del món de la cultura. El periodista Miquel Calçada, el músic Francesc Ribera “Titot”, l’escriptor Víctor Alexandre, l’actor Carles Canut i el filòsof Josep Maria Terricabras han estat els encarregats de conduir la trobada.

Miquel Calçada ha fet referència  l’editorial publicada per 12 diaris catalans dijous passat. “La dignitat de Catalunya només té un nom: la independència”, ha afirmat el periodista. Però Calçada ha anat més enllà de la independència, per analitzar l’actual sistema parlamentari. “Catalunya es troba en una disjuntiva històrica en què s´ha perdut la confiança en el sistema de partits” ha sentenciat. Víctor Alexandre ha seguit la línia de debat iniciada per Calçada i ha afirmat que “quan la legalitat no és justa, és de justícia transgredir la legalitat”.

El cant de la senyera i la lectura del poema Ara Mateix de Miquel Martí i Pol a càrrec de Carles Canut han precedit al cloenda de l’acte a càrrec de Josep Maria Terricabras. El filòsof ha donat per acabada la trobada amb un agraïment als responsables de la consulta popular a Arenys de Munt i anunciant un presagi que ha arrencat un aplaudiment generalitzat: “El camí engegat ja no té aturador”


[bar group="860×106"]