[bar group="860×106"]

La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa mobilitza quatre-centes persones a Castelló de la Plana

La Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa (CRTR) ha reunit més de quatre-centes persones pels carrers de Castelló de la Plana amb motiu del 1r de Maig. Sota el lema “Només lluitant tenim futur” els manifestants han eixit a les 12h del matí de la plaça de la Independència; mitja hora abans, els sindicats anomenats majoritaris havien convocat en un altre punt de la ciutat, al carrer Sant Lluís.

La CRTR està integrada per diversos col·lectius anticapitalistes de la Plana, entre els quals l’esquerra independentista, la CGT o el PCPE. La manifestació anticapitalista que cada anys convoca la CRTR ja està plenament consolidada i cada any rep l’adhesió de més persones i col·lectius. Enguany, per exemple, ha destacat l’adhesió d’un grup de treballadores domèstiques de la neteja que s’hi han afegit a mitjan recorregut, i també la presència del “Cadires de la fam” de Vila-real, que per primer cop han participat en la manifestació.

Durant tot el recorregut s’ha fet especial menció a les polítiques xenòfobes de la Unió Europea i s’ha mostrat el suport a les refugiades. La manifestació ha acabat a la plaça  l’Ereta on s’ha llegit el manifest i s’han fet muixerangues. Un dinar popular i l’actuació d’una cantautora ha servit per tancar la jornada.

Actes previs

L’esquerra independentista de la Plana va organitzar, la vespra del 1r de Maig, una xerrada al CSA La Cosa Nostra al voltant de les polítiques neoliberals de la Unió Europea. Una vintena de persones van assistir a l’acte que portava per títol “La UE ens condemna a la precarietat”. Un sopar i un concert van tancar els actes previs.


[bar group="860×106"]