La corrupció s'instal•la descaradament en el govern valencià

La corrupció s'instal•la descaradament en el govern valencià

Serafín Castellano, conseller de GovernacióEls darrers casos de corrupció que han esguitat el Partit Popular a tot l’Estat espanyol ha tingut el País Valencià com un dels focus principals. Les adjudicacions fetes pel PP valencià a una empresa investigada per una trama de corrupció i els favoritismes d’un conseller a la constructora d’uns amics no fan abaixar la cara dels orgullosos polítics conservadors.

La gota que ha fet vessar el got han estat les paraules del conseller de Governació, Serafín Castellano, qui ahir va reconèixer sense pudor que porta deu anys adjudicant obres i reformes en edificis públics a “Construcciones Taroncher”, una empresa constructora menada per dos amics íntims seus. Segons va reconèixer ahir, des de 1999 Castellano ha reportat a l’empresa 391.450 euros, essent aquest titular d’altres conselleries. L’oposició política institucional ha criticat aquest tracte de favor del conseller cap a l’empresa.

Setmanes abans de tot això, la polèmica per la trama de corrupció al si del PP ja havia assenyalat Francisco Camps a causa dels contractes de la Generalitat Valenciana amb Orange Market, empresa investigada per la presumpta trama de corrupció relacionada amb diferents administracions controlades pel PP. Aquesta empresa es va beneficiar d’un contracte pel qual va encarregar-se de crear, muntar i desmuntar el pavelló del País Valencià en quatre fires de turisme. L’oposició política institucional ha denunciat que la d’Orange Market era la pitjor i més cara de les ofertes presentades a concurs, però va ser la que va obtenir major puntuació. El responsable de l’empresa, Álvaro Pérez, va ser detingut per aquest assumpte i deixat en llibertat després de declarar davant l’Audiència Nacional espanyola.